Post image for Blomstring: Keiserkrossved i november

Blomstring: Keiserkrossved i november

by Villvinia on 19/11/2011

Nå blomstrer Keiserkrossveden og det er midt i november. Blir det engelsk vinter i år? I England blomsterer Keiserkrossveden fra høst til vår og det er det jo ikke mange vekster som kan skryte av. De første årene vi bodde her trodde jeg den var årstidsforvirret, men nå har jeg skjønt at den står i knopp hele vinteren og om det blir mildt nok så springer de ut. Hvis det blir kaldt tar den en pause. Keiserkrossveden er et praktfullt syn i fullt flor og vi ser rett ut mot den når vi åpner hoveddøren.

Dette bildet er tatt 8. november, 2011. Jeg burde selvfølgelig tatt et helfigur bilde av den også, men jeg ble så henført av blomstene så helfigurbildet får komme senere.

Keiserkrossveden sto her da vi flyttet inn og den er bortimot 2,5 -3m høy, dvs. fullt utvokst. Jeg er ganske sikker på at det er en Viburnum x bodnantense ‘Dawn’. Det hadde ikke vært  den første planten jeg hadde tenkt på når jeg nå skal velge planter selv, så jeg er veldig glad for at at vi har en gammel hage der noen har tenkt kloke tanker før oss. Vi har enda en Keiserkrossved på andre siden av huset, heldige oss, men den er ikke fullt så flott. Kanskje den blir bedre når vi får ryddet litt opp rundt den til våren, og den får mer plass og lys. De liker visst også kalk, så jeg bør kanskje gi den litt ekstra for å få fart på den.

I tillegg til blomstene har Keiserkrossveden særpregede grener med små kroklignende utvekster, og grenene buer seg grasiøst utover. Denne busken hadde vært attraktiv på vinterstid selv uten blomstene. Bladverket er også fint: grønt med lett bronse preg. I det hele tatt, Keiserkrossveden fortjener sin plass i hagen og jeg anbefaler den varmt.

Les mer om Krossved i en artikkel av Ole Jonny Larsen.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: