Post image for De første frøene

De første frøene

by Villvinia on 26/01/2012

Nå er det tid for frø! På lørdag mottok jeg den første bestillingen av frø fra Impecta.se. Er veldig fornøyd med Impecta: godt utvalg, god informasjon og gode priser. Impecta er et svensk firma og når man bestiller fra utlandet så er det viktig å holde seg under tollgrensen på NKR 200,-, hvis ikke må du betale sure tollkroner. Impectas bestillingsystem ser umiddelbart at du bestiller fra Norge og legger alt til rette for deg. Rask levering: bestilte via nett den 17. januar og mottok ordren den 21. januar.

Her er listen over frøene som nettopp dumpet oppi postkassen min:

Rhodochiton atrosanguineum (Blodbeger) – må sås så fort som mulig- innendørs

Fritillaria meleagris (Rutelilje, Vipeegg) – må sås så fort som mulig – utendørs.  Plantet noen ruteliljeløker  høsten 2011 (30 stk?), men har lyst på flere av dem.

Lamprocampnos spectabilis (Løytnantshjerte) – sås snarest – innendørs. Velkjent plante som er lett å få tak i. Kan egentlig kjøpe den på hagesenteret, men jeg har lyst til å så den.

Lilium martagon (Martagon lilje, Turbanlilje, Krøllilje) – sås så fort som mulig – utendørs. Aaahh! Martagonlijer er så vakre! Det tar nok tid før disse kommer i blomst, men de er verdt å vente på.

Tricyrtis hirta (Hårete skyggelilje) – sås så fort som mulig – innendørs. Vakre, trives i halvskygge. Burde hett ‘Skyggeleoparder’. Gleder meg til å se hvordan de blir.  Plante sammen med acer palmatum?

Erythronium dens-canis – sås så fort som mulig – innendørs. Små woodland blomster som jeg har tenkt til å plante i det nye  acer palmatum området som skal anlegges i år.

Asarum europaeum (Hasselurt) – sås så fort som mulig – innendørs. Vintergrønn, bunndekker, skyggevekst. Vanskelig å få tak i på plantesenterene.

Geranium phaeum - sås så fort som mulig – utendørs. Burgunder/purpur fargede blomster. Trives i sol til helskygge. Dette blir nok en woodland plante her i Villvillahagen.

Sanguisorba officinalis (Blodtopp) - sås så fort som mulig – innendørs. Vakker, spiselig, medisinsk. Denne må ha full sol. Vet ikke helt hvor jeg skal ha den, men MÅ ha den.

***

Ingen hemmelighet at jeg liker burgunder/purpur!

Akkurat nå er jeg ikke helt frisk, men satser på at formen er bedre til helgen. Da skal det kjøpes såjord og årets sådd er i gang.

 

 

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: