Kvelden før dagen: Hagemessen 2012

by Villvinia on 13/04/2012

Hva slags presanger venter i morgen på Hagemesseni Lillestrøm? Jeg innrømmer at jeg er som et barn på lillejulaften. Utålmodig, spent og stappfull av forventning.

Hva ønsker jeg meg? Inspirasjon, informasjon, kunnskap og overraskelser.

I siktet

Jeg har tatt en titt på programmet og vet allerede om et par stander jeg skal oppsøke målrettet:

Solfang:  mye fint. Jeg liker estetikken og filosofien og har handlet en del derifra. I fjor var standen lekker. Jeg lurer på hva Jeanette har å by på i år.

I Gros Hage: Joseph Bentley redskaper og mye annet som frister. Jeg har hatt en dårlig opplevelse med dem da jeg forsøkte å handle fra nettbutikken deres, men jeg vil helst glemme den. De har jo så mye jeg har lyst på. I fjor, på hagemessen, kjøpte jeg blant annet en hagebok for barn somvar stor suksess. I år har jeg lyst på en kantskjærer og en spade fra Joseph Bentley.

Norsk Roseforening: jeg drømmer om en rosenhage og ble medlem av Roseforeningen i fjor. jeg har lyst til å snakke med dem om gamle roser, klatreroser, hva gjr jeg med svartflekk, og roser som trives med forholdene på hytta i Nord Norge.

Roseeksperten: Søker flere roseråd og tips til hva jeg skal plante. Kanskje handle også.

Hage.no: fordi jeg er nyskjerrig på hva de har tenkt til å skrive om fremover.

Hageblogger stand: det sier seg selv. Morsomt å møte menneskene bak bloggene, bli inspirert og oppdage nye bloggere.

Hagegal: fordi jeg liker hagegale og fordi de har småplanter til salgs

Grønt selgere ellers: finner jeg noen godbiter? Jeg er særlig interessert i stauder, klematis og roser akkurat nå.

Mest skeptisk til

Designhagene.

Jeg vil gjerne være positiv og håper jeg blir gledelig overrasket, men jeg synes ikke det er særlig stas å se store mengder belegningstein, sittegrupper og falskt gress. Jeg ønsker meg en helhet med  design for sosialt hageliv og med stor vekt på beplantning. Hagemessen lover mer grønt og flere designhager i år så jeg håper tvilen blir slått ned i hagestøvlene.

Mest spent på

Mykorrhiza: er et økologisk produkt som hjelper plantene dine å etablere seg. Jeg har lyst til å bruke dette  når jeg planter roser og (dyr) barlindhekk. Jeg har hørt mye om dette via utenlandske TV programmer som Gardeners World (BBC) og har lurt på hvor/om jeg kan få tak i det i Norge.

Hurra! En norsk forhandler: Norsk Mykorrhiza. De har en stand  på messen og der skal jeg handle. Garantert.

I følge forhandlerens hjemmeside er mykorrhiza et naturlig samspill mellom planter og sopp, en såkalt symbiose. Soppen koloniserer røttene og vokser ut i jorda der den henter næringsstoffer og vann til planten. Til gjengjeld skaffer planten soppen organisk næring og energi som den danner ved fotosyntese.

Foredrag

Det er et stort utvalg av foredrag. Helst skulle jeg fått med meg alle sammen, men jeg tror bare det blir tid til foredraget om fotografering i hagen, og rosedyrking. Hvis det ikke var fordi hagelaget mitt skal besøke Anja i høst, så hadde jeg helt klart kappet av meg en arm for å høre henne snakke om blomsterbinding og økologisk dyrkede blomster, og Blomsterhagen på Abildsø.

Ellers…

Ser jeg frem til å oppdage ting jeg ikke har forberedt meg på. Allt egentlig. Hurra for morgendagen og hagemessen!

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Previous post: